Loading...
Град Костандово2022-02-06T11:22:49+02:00
Залез над град Костандово, България

Костандово – където традициите и историята са живи! 

Някъде далеч  там, скрито в полите на Родопите се намира китното градче Костандово! То е едно от най-старите селища, възникнали в покрайнините на Чепинската котловина. От далечната 1515г.,когато е основано, до ден днешен, в  него цари уют, спокойствие и мир. Важно място заемат вековните традиции и обичаи, устояли под натиска на не милостивото време и годините на мъчения и робство,сплотявайки красивото малко градче и всеотдайното му и трудолюбиво население.

В региона на град Костандово има множество възможности за природен и културен туризъм. Препоръчваме ви да посетите местния музей, местността Алков камък, връх Мел. В близост се намира и село Дорково, където можете да се разходите до крепост Цепина, Палеонтологияния музей и още много природни и културни забележителности.

Интересни места и маршрути в град Костандово

Библиотеката в град Костандово

Библиотеката в град Костандово е създадена паралелно с основаването на читалището през 1919 г.Библиотечният й фонд е наброявал 54 броя книги, които са били дарение. Сега библиотеката се

Полезна информация и често задавани въпроси

4456 души – предбояване от (15 юни 2020 г.)

Икономиката на града е зависима от дърво-преработвателната промишленост, която е основен работодател в района.

Района е богат на различни видове забележителности. Разгледайте секция свободно време за да се ориентирате какво можете да видите.

Общината е със смесено население от българи, българо-мохамедани, роми и армъни(власи). Всички етнически групи живеят в хармония и спокойствие – общината се гордее със своята етническа толерантност.

Използвайте формата за контакт в секция свържи се с нас на този уеб сайт за да зададете вашите въпроси – ще ви съдействаме с каквото можем!

Ракитово се намира в западната част на Родопите. Разположен е в югоизточната част на Чепинската котловина, в средната част на която се намира гр. Велинград отстоящ на 12 km.

ПОВЕЧЕ ЗА РАКИТОВО

Дорково е село скътано в Чепинското корито на Западните Родопи. Историята му като селище се преплита със славното величие на средновековната крепост Цепина и се губи назад във времето. 

ПОВЕЧЕ ЗА ДОРКОВО

“Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед. Няма връх, на който да се изкачиш, та да я познаеш с един поглед. Трябва да я извървиш и да я изстрадаш, та после да я събереш в сърцето си и да я погледнеш – ала трябва да имаш сърце на орел. Не можеш да видиш Родопа с очите си, трябва да я видиш със сърцето си. Със затворени очи, в себе си.”

“Който не е видял Родопите през живота си, той не е видял България!”

Иван Вазов